Siltanosturiköydet

MEILTÄ SAAT MYÖS TARKASTUS- PALVELUT

TUTUSTU

Siltanostureihin soveltuvat parhaiten 6- ja 8-säikeiset teräsköydet.
Säikeiden lankaluku voi vaihdella kulloisenkin kohteen vaatimusten mukaan 19–36 lankaan.

Vaijerin ydin voi olla joko kuitu (FC) tai itsenäinen teräsköysi (IWRC). Kuituydinköydet ovat notkeampia, ja niiden sisäinen kitka sekä kuluminen ovat vähäisempiä. Näin ollen kuituydinköysillä päästään pidempään käyttöikään, jos niiden lujuudet vain täyttävät kohteen vaatimukset.

Yleisimpiä teräsköysirakenteita siltanostureissa ovat seuraavat:

  • 6x36WS/IWRC
  • 6x36FC
  • 8x19S+FC/IWRC
  • 8x25WS
  • 8x36IWRC

Teräsydinköydet ovat lujempia ja kestävät paremmin rummulla päällekkäisiä kerroksia. Yleensä teräsydinköysiltä edellytetään suurempaa taittosädettä.

6-säikeiset vaijerit soveltuvat hyvin kovaan mekaaniseen rasitukseen, koska uloimman kehän langat ovat paksuja. 8-säikeiset ovat taas puolestaan notkeampia.

Molemmat rakenteet soveltuvat teräsytimisinä erinomaisesti vinsseihin. Niissä on runsaasti lankoja jokaisessa säikeessä, joten köysi taipuu hyvin erilaisten köysipyörien ja rumpujen ympärille. Luonteva taipuisuus on ehdoton etu vinssattaessa köyttä useita kertoja köysirummulle ja erilaisten köysipyörien kautta.

6-säikeisiä teräsköysiä saa myös kompaktoiduilla säikeillä, jolloin köyden mekaaninen kesto kasvaa merkittävästi. Lisäksi teräsköyden vetomurtolujuutta voidaan parantaa lankalujuuden nostolla.

HUOM! Nämä köydet eivät sovellu käytettäväksi leikarin kanssa.

Kysy lisää kokeneilta ammattilaisiltamme!